2009. szeptember 28., hétfő

Pöttyök


Most éppen ott tartunk, hogy megint gratuláltam az egészségügynek.
Olyan lórúgás 3 kúpot kapott Dávid, amit nem igazán kellett volna. Reggel a bőrgyógyász semmit nem tudott kezdeni velünk, csak szigorú diétára fogta Dávidot (a legdurvább része, hogy semmi édességet nem ehet) és azt mondta, hogy ha a fenistil cseppek hatására nem múlnak el a pöttyök, akkor azonnal kórház és be kell feküdnünk pár napra. Mivel a kúpok jól enyomták a tüneteket, ezért nem lehet tudni, hogy a kisszámú pötty, minek a jele. Úgyhogy a mai naptól táppénzen vagyok. Végül is 3 hétig tudtam járni dolgozni! Kettőre tippeltem.:)

10 megjegyzés:

leda írta...

Szegény Dávid! Hát, igen, elkeserítő ez a helyzet! Remélem, nem lesz szükség a kórházra! Legjobbakat nektek!

fv írta...

Mi voltunk a Heim Pál bőrgyógy. osztályán majd egy hetet márciusban.. nem kívánom senkinek!
Ha mégis ott kötnétek ki, akkor egyből írasd ki magad! az orvosoddal, mert ha a gyerek van kórházban, utána azokra a napokra nem jár táppénz!!!
amúgy jobbulást! Mi Macival fenistil cseppet és aeriust kaptunk a HP-ban! tudom ajánlani.. nekünk bevállt!

Viki írta...

Köszi, Léda! Kár, hogy nem tudsz jönni kávézni.:(

Fv, emlékeztem rá, hogy márciusban hasonló kalandotok volt és próbáltam is visszakeresni a blogodban, de már nem jelenítette meg. Diétáznia Macinak is kellett? Ha igen, mennyi ideig? A Fenistil eddig nekünk is bevált. Délután kértem a kórházban telefonos segítséget is és újra elmondták, hogy mikor kell bemennünk. Ma szerencsére 6 pöttynél több nem volt egyszerre.

amilgade írta...

Szegény Dávid!!! Remélem nem kerültök kórházba. Meddig kell diétáznotok????

Viki írta...

Amíg pöttyök jönnek ki rajta. Szerintem a héten. Utána pedig fokozatosan kell visszaállni a rendes kajákra.

fv írta...

Igazából, nekünk az volt a gondunk, hogy a kúp amit kapott Maci steroidos volt. Az elnyomta a kiütéseket, de aztán mikor kiürült a szervezetéből - 1-2 nap(!) még rosszabb lett. és olyan szintn lángoltak a kiütései, hogy még a sokat látott bőrgyógyászaton is döbbentek rajta! Azt modnták, bármi jobb lett vlna mint a rectodelt kúp :(
diétázni: nálunk csak a tej volt megvonva a kiütések eltűnéséig. Vagyis csak lett volna, de mivel nem ivott mást meg Maci, csak a tejcsit, így kapott belőle.
Tejterméket ehet a kislegény? ha igen, akkor kicsit könnyebb helyzetben vagy! ha nem, akkor alternatív megoldásként szóba jöhet a rizstej, a zabtej, vagy a szójatej - abból az ízesítettek még viszonylag finomak is.!
nasinak ajánlom a karobos-kókuszos bulátát. Nálunk időszakosan ugyan, de nagyon szokott fogyni!

Viki írta...

basszus, most rámhoztad a szívbajt!!!!!Azt a hülye kúpot kaptuk mi is!!!!! Ti mennyit adtatok be belőle? A tejet sem értem. Mi is a Heim Pálban kaptuk a diétázós papírt, de azon nincs tiltólistán.

Viki írta...

Azt nem értem, hogy mi a tökömért nem tudnak szólni az ügyeletes dokiknak, akik nem bőrgyógyászok, hogy ne írják fel ezt a kúpot!!!!!

fv írta...

Ne hergeld magad..azért ezt írják, mert az esetek 90 %-ban jó!
mi pont a maradék 10-ben voltunk. DE nekünk VÍRUS fertőzésünk volt (mi más lett volna ? :) )
Szóval, nyugi!
nekünk nem volt listánk, minket egyből befektettek!
szóval, ha a listán nincs rajta, akkor biztos kaphat tejet!
amúgy meg a sajt azért van külön, mert az erjesztett, vagy mi a fene.. de a legtöbb diétában külön kezelik!

Viki írta...

Ááá, nekünk is azt mondták a bőgyógyászaton, hogy nem rögtön szteroiddal kellett volna kezdni és nem ilyen nagy adaggal.

Bár, ha olyan nagy gond lenne belőle, akkor rögötn bent is tartottak volna minket is.

 

Made by Lena