2009. szeptember 23., szerda

Lányok:)


Az egyik gyerekem már csajozna, de pattintva lett. A másik pedig pattint.:)

Persze, hogy a kicsi (Dávid) próbálkozott be a nála egy évvel idősebb, azaz kemény 4 és fél éves kislánynál (akinek egy másik kisfiú a szerelme és ez kölcsönös amint az a szülőin kiderült) azzal a szöveggel, hogy játszanának-e együtt. Kislányka lazán közölte a drágaságommal, hogy "Nem játszom veled, mert buta vagy." Na most ezt egy anyai szívnek hallani, amikor a drága kis hapsikája hatalmas szemekkel közli, hogy "nem játszik velem, mert buta vagyok", komolyan az volt az első gondolatom, hogy másnap megkeresem ezt a kis ribit és jól helyreteszem.:) Miután kiderült, hogy Dávid abszolút férfiasan vette a lapot, azaz visszament a haverjához, a "Körtés Dávidhoz" (akinek meglepő módon körte a jele) és autóztak tovább és különösebben nem izgatta fel a dolog, én is lehiggadtam.:)

Kristóf pedig már kb egy hete játszik egy kislánnyal és van már 3 fiúbarátja is. Ma pedig odament hozzá egy másik kislány is és megkérdezte Kristóftól, hogy lenne-e a barátja. Mire Kristóf egyenesen közölte, hogy nem, mert neki már van elég barátja. Kicsit lehidaltam, amikor ezt ilyen formán elmesélte. Elmagyaráztam neki, hogy biztos nagyon megbántotta a kislányt és máskor nyugodtan mondjon igent, mert sok barátja lehet valakinek. Erre viszont levezette Kristóf, hogy ez a kislány sokszor van büntetésben, de ő nem szereti, ha a baráti büntetésben vannak, ezért csak olyan gyerekekkel barátkozik, akik soha nem voltak büntiben. Még nem sikerült eldöntenem, hogy ennek most örüljek-e avagy ne.;-)

3 megjegyzés:

vadcic írta...

Persze,hogy örülj.
Hogy a gyereked a rosszalkodós(később lásd.galerizős)gyereket háttérbe szorítja a jólnevelt,jólszituált gyerekekkel szemben-minden szülő álma.
Esetleg árnyaltabban küldheti el a kislányt,vagy nevelő szándékkal elmagyarázva neki,hogy lehet a barátja ha ezentúl jól viselkedik ő is mindig.:O)
Tiszta erény bajnoka!

amilgade írta...

:-) Alakulnak az ovis barátságok! ;-) Mikor szervezel a srácoknak ovis bulit is???? :D

Viki írta...

Vadcic, igen igazad van! Ha olyan jó pasi lesz belőle pár év múlva, amilyennek indul, akkor szerintem minden kiscsaj rendesen fog viselkedni a suliban.:D Még szerencse, hogy nem vagyok elfogult.;-)

Amilgade, milyen ovis bulira gondolsz?:)

 

Made by Lena