2009. szeptember 27., vasárnap

Csalánkiütés


A mai napunk igazán remek volt. Bár már tegnap délben kezdődtek a bajok. Ugyanis Dávid arcán és felkarján kb 20 kis hólyag lett, majd piros lett és ma reggelre nyom nélkül elmúlt. Ám délelőtt újra kezdődött az egész folyamat, jóval intenzívebben. Heim Pál kórházba be is ugrottunk, de rengetegen voltak és persze, mire beértünk már megint szinte minden kiütés elmúlt, így hazaküldtek minket, hogy majd holnap menjünk el a bőrgyógyászatra vagy ha rosszabb lesz, akkor jöjjünk vissza.
Hazafelé már a kocsiban újra kezdődtek a pöttyök, itthon ivott kalcium pezsgőtablettát, de semmi hatás. Helyette a feneke, lába az egész karja, arca tök foltos lett.:( Kocsiba ültünk és visszamentünk a kórházba. Ott még várakoztunk másfél órát és persze, hogy megint minden nyavajás pötty eltűnt. Talán ha tíz maradt mutatóba. Kapott egy kúpot Dávid, ami olyan frankón szívódik fel, hogy 2 órával később még kb a negyedét kikakilta!
Éjszaka és reggel még kúpoznunk kell és elvileg elmúlnak a pöttyök, ha nem, akkor reggel bőrdoki.
A reggeli bőrdoki már nem is kérdéses, ugyanis most estére megint tök foltos lett.:(
Annyival azért okosabbak lettünk a dokinál, hogy valószínűleg tartósítószer allergiás, azaz a nátrium benzoát ütötte ki. Tegnapelőtt evett először savanyú káposztát, azaz édest, de ez mindegy is és megnéztem a dobozát és szerepel rajta, hogy ez van benne. Neten kicsit böngésztem és kiderült, hogy ezt az élelmiszeriparban már nem is használják, mert sokan allergiásak rá, viszont a házi készítésű savanyúságoknál, lekvároknál előfordul, így aki erre allergiás, annak tilos ilyen ételeket ennie.
Most is tiszta pötty és félek, hogy nehogy fulladni kezdjen.:( Abban bízom, hogy ha eddig nem kezdett el, akkor nem durvul el jobban, mert ma már nem evett káposztát.
Ezt a állandó rettegést és féltést kihagyhatták volna a szülői csomagból!

3 megjegyzés:

Babi néni írta...

Huh! Szegény kicsi fiad!

Ha eddig nem fulladt (és tényleg a Na-Benzoát a ludas), akkor már valószínűleg nem is fog.

Remélem, minél hamarabb jobban lesz!

vadcic írta...

Csak nem a KáposztaFeszten voltatok?
Jobbulást!

Viki írta...

Köszi, Altair!

KáposztaFesztre már nem jutottunk el, mert addigra már a kórházban voltunk.

 

Made by Lena