2009. július 4., szombat

Pékfesztivál


Délután tehát Komáromban, a Pékfesztiválon kötöttünk ki. Kicsit rászaladtunk, mert nem ebédeltünk Tatán, mondván, hogy itt biztos lesz rengeteg kaja. Ekkorát is már régen tévedtünk. Alapvetően csak péksüteményeket lehetett kapni és innivalót árusító sátrat is alig találtam.

Azt láttuk, hogy a helyiek már profik, ugyanis otthonról hozták a pörköltet műanyag dobozban, vettek hozzá friss, kemencében sült kenyeret,

elővették az otthonról hozott üdítőiket és jó nagyot kajáltak.:)

Mi kenyérlángost ettünk és mézespuszedlit.

Mivel a család egyik felének a húsnélküli kaja nem kaja, a másiknak pedig a csoki zárja az étkezést, így elég éhesek maradtunk, ugyanis még csokit se találtam. Volt kecskesajt és lekvárok illetve borok, de azokat kihagytuk.

Ami viszont nem maradt ki, azok a katonák. Kristóf teljesen odavolt értük, ahogyan bemutatóztak és szerintem egész nap elnézegette volna őket.

Rátaláltunk a gyerekek kedvenc várára is.;-)

Bemerészkedtünk az Erődbe is, az alagsorba!

Idegenvezető nélkül. Természetesen. Így a kivezető utat nem meglepő módon nem találtuk meg, ezért fél óra bolyongás után visszafordultunk és azon az úton jöttünk ki, ahogyan lementünk. Pedig tuti, hogy volt másik lehetőség is, mert néha jöttek velünk szemben emberek.:) Viszont legalább addig is hűvösben voltunk, mert iszonyat meleg volt. Ez volt egyébként a másik hátránya az egész rendezvénynek, hogy nem nagyon volt árnyékos hely.

Ami még nagyon tetszett a Fiúknak, az a rengeteg kiállított ágyú, tank és katonai járművek. Ezekről nem mutatok képet, mert bőven elég volt este már kétszer végignéznem őket a gyerekekkel.:) Naaagy szerencsémre ezt élőben kihagyhattam, ugyanis voltak kézműves sátrak is, ha nem is sok, és addig ott bámészkodtam. És ahogyan már lenni szokott, picit vásároltam is.;-) Mivel ezt a gyönyörű láncot nem lehetett nem elhozni.

A képet sajnos már sötétben csináltam, ezért nem látszik jól, hogy faragva van a virág és a szirmok helyén egy sötétkék fólia van, amire ha rásüt a Nap, csodaszép színben pompázik.:) Hátulról is ugyanígy néz ki a medál és sötétkék bőrszíjon van.

Maga az erőd egyébként elég unalmas lett volna a srácoknak a fesztivál nélkül, bár akkor egy sétahajókázás bejátszott volna a Dunán, mert láttam, hogy indítanak félórás kis köröket.

3 megjegyzés:

leda írta...

de jó kis napotok volt! :) (minden nehézség ellenére) És a faragott medál! Jó ízlésed van, az tuti! :)

amilgade írta...

Akkor fogyokura volt a maga modjan??? ;-)

Pusszancs

Viki írta...

Köszi, Léda!:)

Na igen, Amilgade, de az ilyen kényszerfogyókért nem rajongom.:D

 

Made by Lena