2009. július 6., hétfő

Ovihelyzet a köbön


Ma egy iciri-picirit kiakadtam. Ugyanis megtudtam, hogy igaz, hogy felvették Dávidot az oviba és minden gyereket, de nem mobil ovit csinál az önkormányzat, hanem egy újat két telekkel odébb, mint ahol a mostani ovi áll. Csakhogy mivel ezt nemrég döntötték el, még minden a tervezési szakaszban van, ám januártól már abba az oviba járhatnak a kiscsoportosok! (mert első körben csak ilyen pici ovit építenek, amibe 2 csoport fér).
Igen, a fenti dologból jól körvonalazódik pár bibi:
Egyrészt, hogy hova járnak januárig a kiscsoportosok? Hát egy másik oviba, ami tőlünk gyalog 40 percre van, a jelenlegi ovitól még durván 25 percre!
Másrészt, dőlt minden azzal kapcsolatban, hogy Dávidnak milyen könnyű lesz beszoknia az oviba! Ugyanis vadiúj óvónénik lesznek, Kristóf sehol a láthatáron és szegény kishapsi rögtön egész naposként kezd.:(
Harmadrészt, Kristófnak sem lesz ott Dávid, pedig ő is nagyon várta már, hogy együtt járjanak vagy legalábbis az udvaron találkozzanak.
Negyedszer pedig januártól is két telekkel odébb jár a 2 gyerek, tehát abszolút nem találkoznak napközben.
Ötödször, nagyon meglepődnék, ha határidőre elkészülne az új ovi, tehát készülünk lelkileg arra, hogy jövő nyárig mehetünk dögmessze és kétfelé!
Hatodrészt, különböző ovik, különböző járványok, de mi legalább mindkettőből kapunk!!!;-)
Annyit legalább megígért az óvónénink, hogy elintézi, hogy a szomszéd kiscsákó, aki majd januártól kezdi az ovit, Dáviddal egy csoportba kerüljön.
Óóóó és a legszebb, mindezt nem azért tudtam meg, mert szóltak. Hanem mert bementünk odaadni az ajándékunkat annak az óvónéninek, aki múltkor nem volt bent. Hivatalosan majd csak augusztusban közlik a szülőkkel, hogy jaaaa, a kisebb gyereket vigye már fél órával messzebbre, utána jöjjön vissza, mert a busz Bp-re innen indul és nem azon az útvonalon megy, amerre ez az ovi van. Hogy nem ér be a munkahelyére??? Nincs kocsija? Hááát, de legalább a gyerek ovis!
(a helyi közlekedés is egy nagy nulla, tehát csak a gyaloglás marad!)
Összegezve napi kettő órát fogunk gyalogolni az eddigi fél helyett! Télen lesz igazán remek! Igen, valóban, még nem sikerült feldolgoznom ezt a problémát. Az önkormányzatot viszont innen is csókoltatom, akinek nem jutott eszébe az, hogy ha pár évvel ezelőtt bővítette a várost mint állat, ideköltözött egy rakás ember, akkor talán ovival, bölcsivel is kéne ám készülni! Vagy legalább egy évvel ezelőtt, amikor az ovis beiratkozás volt és be kellett diktálni az összes tesót és az életkorukat, akkor talán kicsit elgondolkozni, hogy "Néééézd mááá' 77 gyereknek van 2-3 év közötti kistesója! Te, ezek jövőre nem akarnak majd oviba járni és hát nekünk hány helyünk is van? 26? Hát, akkor talán csinálni kellene valamit, neeeem?" Nem!

0 megjegyzés:

 

Made by Lena