2011. november 25., péntek

Munkavédelmi oktatás


Megvolt az éves kötelező oktatásunk még a múlt héten. Gyakorlatilag kuka volt az az egy óra, de egy hasznos infó azért elhangzott. 2012.01.01-től tilos a munkahelyen (nálunk pl. hátul az udvarban is) dohányozni. Nagyon kíváncsi vagyok, mert van egy 3-4 főből álló masszív brigádunk, aki óránként eltűnik 20 percekre cigizni. Ja, és az épületünk elé pedig azért nem mehetnek majd, mert iskola van velünk szemben, ami kiemelt terület és annak X méteres körzetén belül sem lehet dohányozni. Azt nem tudom, kinek a feladata ennek a betartatása. A munkáltatónak kell gondoskodnia róla és megtiltania? Érdekes lesz. 

Ja és van egy másik szerintem sehol be nem tartott szabály is. Képernyő előtti munkavégzést max. 6 órában lehet végeztetni (természetesen óránként tíz perc szünet) a maradék két órában más jellegű feladatot kell adni az alkalmazottnak. Muhaha!

3 megjegyzés:

Babi néni írta...

A tanárnőink már most az iskola oldalába járnak rágyújtani. ;o) Ha nem jön az ÁNTSZ, kit érdekel majd ez az egész? (Sajnos.)

Viki írta...

a munkáltatót érdekelhetné...bár, ha nem mehetnek ki a nagy bagósok, akkor meg egész nap idegbetegek és azért nem dolgoznak normálisan; mármint nálunk tuti ez lenne

amilgade írta...

Ez nehéz ügy!! Egyrészt teljesen igazuk a nem bagósoknak! Ne dohányozzanak ott, ahol ők vannak, és ugyanannyi szünetet kapjanak, mint a bagósok.
Másrészt milyen jogon tiltanak meg dolgokat az embereknek!!! Ha normális körülmények között cigizik, és e fent említett dolgokat lerendezték, akkor hagyj döntse már el a bagós, hogy most tönkreteszi a tüdejét vagy nem.

 

Made by Lena