2010. szeptember 4., szombat

Első benyomások...


...mindenképpen pozitívak.:) Dávid sokkal jobban vette az ovis egyedüllétet mint vártam. Kristóf pedig még mindig lelkes, már van kettő piros pontja is:) és tényleg látszik rajta, hogy jól érzi magát.

A csütörtöki szülői nálunk is maratonra sikerült öttől nyolcig tartott és csomó mindent meg sem tudtunk még beszélni. Persze, az osztálypénzes szavazás elvett pár pluszidőt. Nem volt egyszerű némely szülőnek levezetni, hogy ha reálisan végiggondolva kb tízezer forint éves szinten az egy gyerekre eső kiadás, akkor a havi 500 Ft/fő osztálypénz kevés. Anyuka érvelése: ha minden gyerek befizet havonta 500 forintot, az úgy már tök sok pénz. Hmmm...hirtelen hatalmas tiszteletet éreztem a tanítók és tanárok iránt. Nem elég a gyerekekkel küzdeniük, de szót kell tudni érteniük az olyan szülőkkel is, akik például szintén az osztálypénz kapcsán így nyilatkoznak: "Persze, az oviban is befizettük a kikúrt 600 forintot és úgy átkúrtak, hogy semmit nem láttunk belőle."
Óóóó, és hogy a mobil max. hangerőn megszólalt vagy hat alkalommal hat különböző szülőnél, azért az sem volt semmi. Komolyan fontolgattam, hogy felállok és megtanítom a néma v. rezgő üzemmód használatát. Aztán rájöttem, hogy felesleges mások neveletlenségén bosszantanom magamat.:)



6 megjegyzés:

Dudit írta...

Nekünk még csak kedden lesz, de tuti lesz nálunk is hasonló, mint mindenhol. nem érdemes felhúzni magunkat ilyeneken. Mi egy 80 éves iskolában vagyunk, ami enyhén szólva felújításra szorul, kíváncsi vagyok hogy ki ajáln fel segítséget, bármihez is. Kíváncsian várom én is az osztálypénzes dolgot... meg a többit. majd beszámolok a blogomon.

Judit írta...

Látom zajlik az élet:))))
Mindig van egy két szülő aki soha nem lesz elégedett semmivel....ez mindenhol így lesz. Most az osztálypénzt sokallja (ami máshol sokkal több) ezt speciel reálisnak tartom, máskor meg másért fog bosszankodni.

Kriszti írta...

Örülök, hogy ilyen pozitív hetet zártak a fiúk. Reméljük ez nem is fog változni.

Sajnos a szülők sem fognak változni, mondom ezt én, egy ovis szülőivel a hátam mögött. Érdekes volt a nyáron, amikor a leendő ovisok anyukáit hívták össze, hogy azok az anyukák közt voltak a legértetlenebbek, akiknek már x-edik gyereke kezdte az ovit...

Viki írta...

Dudit, kíváncsian várom a Ti szülőiteket, de az osztálypénz beszedését nehogí elvállald!:))

Judit, gondolom, Neked is van némi tapasztalatod a szűklátókörű szülőkkel kapcsolatban.

Köszi,Kriszta! Nektek is izgalmas ez az időszak.:)Az ovis szülőik sem habostorták. Amikor egyszeri ötszáz forinton vitatkoztunk egy órát, mert irattartó papucsra volt szükség...

amilgade írta...

:-) Nagyon örülök, hogy Kristófnak ennyire tetszik a suli, és Dávid is megszokta az egyedüllétet. Mindenképp az első benyomás a suliról és a tanítókról fontos, kihat a következő évekre is.

A szülőkről regélhetnék!!! Képzeld! Van olyan szülő, aki nem tudja kezelni a kamasz fiát, ezért a pszichiátriára viszi a fiát, ahol persze elküldik. No comment!

Dudit írta...

Szia,
nem válaltam semmit, próbáltak szm tagnak beszervezni, de mikor láttam hogy ki jelentkezett, akivel egyébbként jóban vagyok, de az oviba se csinált semmit, így úgy gondoltam, hogy most hajrá neki. Persze ha kell segítek, de csak kérésre. Egyébként sincs nagyon időm, mivel utolsó éves fősulis vagyok és egyedülálló szülőként nem mindig tudom anyuékkal megoldani a felügyeletet hétköznap. Nem tudom nálatok hogy van, de Mi szerinten nagy léptékkel haladunk a három héthez képest. Holnap már a számokat kezdik írni matekból.

 

Made by Lena