2009. november 30., hétfő

Az új célom:)


Meg kell állapítanom, hogy már megint a magyar csajok a legjobbak!:)
Szóval a múlt heti kick box edzésem a nyomába sem érhet a mai élményemnek!Béres Alexandra: Új kihívás DVD-jét próbáltam ki az előbb. (van egy ilyen új hobbym, hogy tesztelem a különböző fitness DVD-ket, ahelyett, hogy varrnék:D).
Überbrutál, ha szabad ezt írnom! Módszeresen nyírta ki a lábamban levő összes izmot. Kezdtük a vádlival, majd rengeteg combizomra menő gyakorlat, végül belsőcomb! Eddig azt hittem, hogy van lábizmom, de kiderült, hogy tévedésben vagyok. Kb. a felét tudtam megcsinálni. Kegyetlen!
Az viszont nagyon profi, hogy van extra farizom és hasizom menet közben. Tehát a hasizom végén, megnyomhatod az entert és akkor további hasizom jön, vagy vársz pár másodpercet és akkor jön a nyújtás. Naná, hogy nyomtam egy entert, majd a felénél jobb belátásra tértem és inkább nyújtottam.:)
A 45 perc végén pedig olyat éreztem, mint még soha. Bizsereg az egész lábam, a karom (természetesen azokat a gyakorlatokat sem tudtam rendesen végigcsinálni:)) és a fenekem.
Házi szakértőm is megerősítette, hogy "Eddig ez volt a legértelmesebb edzés!".:)
Egyébként, igaza van! Ha egyszer (jó soká) sikerül elérnem, hogy végig tudom rendesen csinálni, akkor elmondhatom magamról, hogy sportos vagyok.
Majd beszerzem a többi Alexandrát is...

Reggeli időszámítás


Aki meghatározta, hogy 1 perc=60 másodperc, az tuti, hogy nem készült hajnalban időre bárhova is, mert akkor tisztában lenne azzal a ténnyel, hogy reggel 1 perc= 12 másodperc és ahogyan közeledik az indulási idő, úgy konvergál a 12 a nullához.;-)

2009. november 28., szombat

Upsz:)


Most jöttem rá, hogy holnap lesz advent első vasárnapja.:) Mehetek vissza a padlásra a koszorúért.:) Idén még a tavalyi lesz, mert aaanyira telitalálat, hogy kár lenne egy újra cserélni.

Közben jár az agyam mindenféle varrományokon.:) Pl. óvónénik ajándékait kezdem kiokoskodni. Ami azért nem egyszerű, mert idén az összes óvónéninek és dadusnéninek adunk ajándékot, hiszen a 2 kiscsákó gyakorlatilag fél nyolctól fél ötig az oviban van, így az ügyeleti időkben az összes óvónéni szokott vigyázni rájuk. Még nem mertem összeszámolni, hogy pontosan hányan vannak.:)


Ablakdísz:)



Igaz, hogy december elsején kezdtem el eddig mindig díszíteni a lakást, de mivel az most hétköznapra esik, jövő hétvégén pedig már Mikulás lesz, ezért ma nekiláttam a dolognak.
Sőt, még ezt a szuper kis alibit is összetákoltam magamnak (előző mondat), pedig igaziból csak annyi történt, hogy reggel úgy éreztem, hogy most már muszáj lehozni a padlásról a karácsonyi dekorációkat, mert képtelen vagyok tovább várni.;-)
Így a két jóbarát ma már a nappalink ablakából köszöntget mindenkit.:)

2009. november 24., kedd

Kiegészítés az estémhez:)


Óóóó, azt elfelejtettem az előbb leírni, hogy mi is tette még felejthetetlenebbé az edzésemet. Hát természetesen egy ex-küzdősportot űző férj!
Gondolom, egyetértünk abban, hogy hapsiknak eleve nem sok keresnivalója van a nappaliban, amikor az asszony éppen erőfeszítéseket tesz némi állagmegőrzésre. Persze, ki lehet zárni a tudatunkból, ha nevezett férj is éppen edz. Ezt elég könnyű elérni, nem kell váltogatni a DVD-t és kb. a harmincadik alkalom után már nem fedez fel újabb poént sem az aláfestő szövegben sem a gyakorlatokban. Na de kövessük el azt a hibát, hogy icipicit érdekesebb edzésmódot válasszunk és rögtön kapunk egy szakértő társaságot. Ráadásul lelkes is! Plusz maximalista. Így amikor látja, hogy a csuklód nem feszes az ütéseknél, a térded pedig nem mozdulatlan a rúgásoknál, akkor kedvesen javasolja, hogy állítsd le a lejátszót és előbb gyakorold be a fenti mozdulatsorokat, hogy igazán hatásos legyen. Jó esetben van az ember lányának egy olyan pillantása, amit nem igazán kell már gyakorolnia ahhoz, hogy igazán hatásos legyen és ebben az esetben 2 másodperc kieséssel folytathatja laza csuklóval és imbolygó térdekkel a gyakorlatsort.
Arra most ki sem térnék, hogy amíg a fenti okítás zajlik, addig a DVD-én is folyamatosan jönnek az új infók, tehát vagy visszatekerünk pár percet vagy örömmel hárítjuk a felelősséget, hogy miért is nem rúgtuk le a mennyezeti lámpát az elmúlt 5 percben legalább hatszázszor.;-)

Well Done!


Mondta a néni a kick box edzés végén...a DVD-én.
Ugyanis újítottam és kipróbáltam Cindy helyett valami pörgősebbet. Bár lehet, hogy nem rögtön ezzel kellett volna kezdeni 3-4 hónap kihagyás után. Mindegy, ma bevállalós napom volt. Igaz ugyan, hogy a belső combizmom (izmom? ha-ha) szóval, ami ott van a combtőnél belül, az öt perc után begörcsölt, de legalább a következő 40 percben már nem okozott gondot. Így nyugodtan koncentrálhattam a melleimre ugrálás közben. Azt hittem, hogy leszakadnak, így a kargyakorlatok helyett erősen kapaszkodtam magamba.:) Szóval a karomban nem várható izomláz, viszont a fenekem már bizsereg és a belső combom most kezd magához térni a sokktól. Komolyan érzem, hogy ég el benne a zsír.:) A néni is ezt mondta, úgyhogy biztos!
Pár napig mindenesetre most pihentetem ezt a DVD-t, ugyanis amit ma csináltam, az volt a szórakoztató, vidám edzésprogram és van rajta egy komoly is. Bár ez lehet, hogy csak egy marketingduma, mert úgyis sejtik, hogy az első edzés után senkinek sem lesz kedve kipróbálni a másodikat is, így nyugodtan írhatnak bármit a borítóra, majd hátradőlhetnek és közölhetik hogy "2 in 1, well done!".:)

2009. november 21., szombat

34:)




Tegnapelőtt kezdtem meg az utolsó évemet, amely közelebb van a harminchoz, mint a negyvenhez.:)

2009. november 17., kedd

Egy stréberke szenvedései;-)


Eljutottam oda, hogy világosan látom, mennyire tűzoltómunka az, amit csinálok itthon is és a cégnél is. Mindkét helyen jóval több időt kellene töltenem ahhoz, hogy minden igényt kielégítsek. Mivel ez fizikailag képtelenség, ezért rájöttem, hogy totál más a feladat. Egyszerűen csak el kell fogadni ezt a helyzetet. Nem agyalni rajta, nem görcsölni és leszokni erről a megfelelési kényszerről. Bele kell törődni, hogy átlagszinten tudok csak teljesíteni és ha ez sikerül, akkor már nagyon elégedett lehetek magammal. Egy bökkenő van, soha semmiben nem bírtam az átlagot. Biztosan köze van ahhoz, hogy a 3,5 évnyi munkával szemben pont húsz évet töltöttem iskolapadban, ahol az átlagos az a hármas. Ami már rossz jegy. A jó sem az igazi, inkább a jeles, de leginkább a kiváló az elfogadott szint. Mindenből. Szívás. Ráadásul nem is kicsi. Olyan gyomorfekély gyanús.

2009. november 16., hétfő

Neked írom a dalt:)


Emlékeztek arra a játékra, amikor dalszövegekkel kellett kérdésekre válaszolni? Ma eszembe jutott, amikor meghallottam az LGT-től az Embertelen dalt, hogy: igen, abszolút jellemzi a jelenlegi lelkiállapotomat ez a dalrészlet:

"És jött sok féktelen kerék,
Ó, ez embertelen szép!
Én fogcsikorogva forogtam köztük,
És fogadkoztam, hogy nem esek, nem esek szét,"

Remélem, hogy hamarosan eljutok erre a szintre:

"És megcsiszoltak, és dörzsölt lettem,
És simára kopva nem pörgök be rég,"

Szerintetek már elfogadtam az új életvitelemet?:D Azért igyekszem. Csak az sem könnyíti meg a dolgomat, hogy gyakorlatilag nulla tapasztalatom van a munkahelyi konfliktuskezelésben. Ugyanis alig találkoztam ezzel a jelenséggel. Most viszont...de mindegy. Ezt is meg kell tanulni és örülni, hogy eddig legalább nem volt benne részem. Lassan pedig én is dörzsölt leszek!;-)

2009. november 14., szombat

Levendula



Azért is óvtam annyira nyáron a levenduláimat a srácok labdáitól, dömpereitől és úgy általában mindentől, mert most ilyen jó dolgokat tudok belőle csinálni.:) Csak úgy magamnak magamtól.:) Az ötletet egyébként a legújabb Tilda könyvből vettem, dekorációként szerepelt benne valami hasonló.
Persze, világosban is készülhetne a kép...ha világosban lenne időm ilyenekre.:D



2009. november 8., vasárnap

Az első táskám!:)

Másfél év lelki ráhangolódás után, tegnap este végre rászántam magam, hogy megpróbálkozzam a táskavarrással.:)
Először a fülét csináltam meg, mert biztos voltam benne, hogy majd nem tudom kifordítani és ha ezzel a végén szembesülnék, akkor elég frusztrált lennék. Ugyanezen megfontolásból applikációt sem tettem rá menet közben, mert ha maga a táska nem sikerül, akkor az elején ne menjen el csomó idő vele.
A fület szerencsére gond nélkül ki tudtam fordítani és maga a varrás is kb úgy alakult ahogyan szerettem volna. Így végül csak kapott egy kis díszt az elejére.:) Eredetileg virágot szerettem volna, de amikor elkészült a táska, szinte kiabált a szívért.;-)
Amúgy ez az 1.0-ás verzió minden tekintetben. Belül nincsenek zsebek, nem állítható a vállpánt és mágneszárat sem kapott.
Viszont a vastag közbélés miatt, akár kispárnaként is használhatom utazás közben.:)
Szabásmintám nem volt, hanem Tigrislilijom és Judit táskáját szakértettem folyamatosan, miközben egy régi szakadt ManuArt táskám méreteit vettem alapul.
A lényeg, hogy tetszik és most már biztos, hogy bátrabban és gyakrabban merek kísérletezgetni.:)
Az anyaga természetesen kord és sötétbarna.

2009. november 7., szombat

Ha a gyerek...


...túl sokszor nézi meg a Jégkorszakot, akkor igazán csak magamat okolhatom a tegnapi párbeszédünkért.

Dávidot reggel próbáltam öltöztetni. A pólót már sikeresen ráadtam, amikor kijelentette, hogy a nadrágot majd ő veszi fel. Meglepődve visszakérdeztem, hogy "Igen?". Mire azonnal jött a válasz: "Vicceltem, Te kis laposfejű!" Majd jóízűen nevetgélt, leginkább azon, hogy milyen frankó kiscsákó. Az más kérdés, hogy nekem is bejött ez a fordulat.:)

Szeretet díj:)


Amilgadetól kaptam és nagyon köszönöm!!!:) Minden tekintetben tetszetős díj.:)

Akiknek tovább szeretném adni:

Judit, Altair, Bruercsi, Barbi, Márta

2009. november 1., vasárnap

Richard Morgan: Törött angyalok


Egyszer már elkezdtem olvasni ezt a könyvet, de akkor annyira nem fogott meg és 30 oldal után átváltottam egy másikra. Múlt héten viszont újra elővettem, mert az első része fantasztikusan jó volt és nem tudtam elhinni, hogy most ennyire unalmasnak találom. Még egy próbát megér, gondoltam, és tényleg. Teljesen rákattantam. Az egyik alkalommal még azt sem vettem észre, hogy elindult velem a busz és be kellene fejeznem az olvasást, mert különben rosszul leszek.
Magáról a könyv tartalmáról most nem írnék, mert nem tudom jól összefoglalni. Ezt el kell olvasni!:) Egyébként sci-fi, kicsit akciófilmes, tehát moziban nem tudnám megnézni, mert félnék tőle, de olvasni gond nélkül lehet.
A harmadik része is vár már a polcomon!:)
 

Made by Lena