2009. augusztus 30., vasárnap

Konyakmeggy


Bár a bejegyzés címe inkább az kellene, hogy legyen, hogy "Hogyan bukjunk el egy nagy adag konyakmeggyet?" csak ez túl hosszú lett volna.
Arról van szó, hogy nagyon szeret(t)em az előbb említett édességet, de már évek óta nem ettem az alkoholtartalma miatt és szépen el is feledkeztem róla. Ma a bevásárláskor viszont feltűnt valahogy a polcon, azonnal megkívántam és a legnagyobb kiszerelésből be is tettem egyet a kosárba.
Az előbb pedig lelkesen megettem egyet...majd megint egyet. :)A másodikban a meggy magozatlan volt. Erről eszembe jutott, hogy ha a magokat nem mindig szedik ki, akkor a kukacokat sem hiszem, hogy nagyon vizsgálják, így hipp-hopp el is ment tőle az étvágyam. Most ott figyel az egész Ákos asztalán, aki lelkesen tolja.

Amúgy tudom, hogy az én hülyeségem, de évek óta nem vagyok hajlandó megenni a készen kapható almás-, meggyes-, cseresznyés pitéket, sütiket sem, mert tuti, hogy nyomokban kukacot is tartalmaznak.:)

A bolti lekvárokkal kapcsolatban főleg vannak fenntartásaim, de azokon már túltettem magam, mert akkor rengeteg finom sütiről le kellene mondanom vagy meg kellene tanulnom lekvárt főzni. Egyik sem járható út. Így inkább elhiszem, hogy gondosan átválogatott gyümölcsökből készül. Az már másik kérdés, hogy melyik részéből.;-)

2 megjegyzés:

Babi néni írta...

Nem tudom bizonyítani, de szerintem a konyakmeggyben nincs kukac. :o)

A termelőnek is érdeke, hogy ne legyen férges az áruja, mert nem veszik át tőle.

A konyakmeggybe konzervmeggyet tesznek, amit ellenőrzött a konzervgyár.

Csak a "bio" - értsd kocakertészé - meggyben van kukac, mert a legtöbb okos kiskerttulajdonos szerint az a bio, amivel nem foglalkozik évközben - aztán persze tele is van kukaccal.

Mi egész évben rendesen permetezünk (lemosó, gombaellenes, rovarölő), szóval a mienk nem "bio", de a cseresznyénkben/meggyünkben/szilvánkban/szőlőnkben/málnánkban/piszkénkben/diónkban nem is lakik egy féreg se és nem is moníliásak.

A keresztlányom anyja ette nálunk a cseresznyét úgy, hogy megfelezte. Tiszta pirosak voltak az ujjai, mi meg röhögtünk rajta, mert nem talált kukacot - szóval fölöslegesen dolgozott. :o)

leda írta...

:) Kár, hogy engem nem izgatnak a kukacok. Biztosan kevesebb lennék pár kilóval! :))

 

Made by Lena