2009. augusztus 10., hétfő

Homokozó


Az úgy kezdődött, hogy 2 évvel ezelőtt kaptak egy homokozót a srácok, de olyan műanyag fedeles volt (biztos ismeritek, mindenhol azt lehet kapni), ami egy gyereknek tökéletes, de kettőnek már akkoriban is éppenhogy elég volt. Tavaly már ki is nőtték, de mivel nem talátunk normális homokozót, ezért megengedtük, hogy azon a helyen, ahova a homokozót terveztük, áshatják a földet nyugodtan. Ezt a hagyományt gondoltam folytatni idén nyáron is, miután ismét végignéztük a siralmas homokozó kínálatot.
Viszont miután július elejére már majdnem átestünk Kínába, de legalábbis sokkal jobban haladtak a srácok, mint a négyes metró, ezért mégiscsak megszavaztunk egy homokozót. Főleg miután a hülye szomszéd macska is valamilyen egzotikus alomnak nézte a gyerekek gödreit és a férges dolgait ott intézte. Áááá, még most is kiráz a hideg, ha eszembe jut az a rengeteg kis kukac. Még soha nem láttam ilyet előtte és a macskákat eddig sem csíptem, de most már a kerítésünkről is zavarom le rögtön. Szóval ezek után nem engedtem a srácokat többet oda és a földet is jó nagy körben kiástam és kikukáztam. Apukám pedig csinált egy homokozót.:) Mivel akkoriban még gőzöm sem volt a homok áráról, ezért jó nagyot kértem és kaptam. :) 120*160 cm. Frankón elférnek benne. De ekkor jött a homok kérdés. Körbejártuk a Praktikert, Bricostoret, Baumaxot és ha jól emlékszem, akkor ott találtunk homokozóba való homokot. 25 kg-os kiszerelés a maximum és ez 1.400 Ft körül van. Ebből kellett nekünk 10 db. Simán benyelte a homokozó a 250 kg homokot. Nagyon durva! Mármint az ára. Jó, tényleg nagyon finom, puha és német minőség. Még kis szmájli is van a csomagoláson, amit azóta sem tudok értelmezni, hogy kinek szól. A gyerekeknek vagy a hülye szüleiknek, hogy ennyi pénzért vesznek homokot.:)
Mondanom sem kell, hogy minden egyes homokszem kapott leltári számot. Mielőtt kijönnek a srácok a homokozóból a ruhájukról mindent visszasöprök. Amit esetleg mégis kihoznak, azt levonom a leendő zsebpénzükből és minden nap minimum 1 órát kell aktívan homokozniuk szeptember végéig!;-)

4 megjegyzés:

Babi néni írta...

Milyen lett a homokozó? Lehet róla képet kérni?
Mert én is le szeretném cserélni a műanyagot. :o)

bruercsi írta...

Jó volt olvasni Téged, ismét! Gondolom fedeles homokozót gyártottatok, cica és egyéb vándor állat elleni védelem jegyében!
Férges volt a szomszéd cica? Az nagyon gáz, főleg, hogy a gyerekek homokjáról van szó. Nincs gazdája a cicának? Illik minden háziállatot évente féregteleníteni...

Viki írta...

Altair, persze, majd csinálok róla délután.:)

Bruercsi, szúnyoghálós fedele van, mert Apunak már nem volt több ideje erre a projektre.:) Az a baj, hogy legalább 3-4 macska mászkál rendszeresen a kerítésünkön és nem tudom, hogy éjszaka melyik garázdálkodott. Plusz azt sem, hogy melyik macska kié. A közvetlen szomszédunk szerintem féregteleníti a macskáját, mert ott is két akkora unoka van, mint a fiaim és minden nap itt vannak a gyerekek.
Mindegy, amióta szúnyoghálós új homokozónk van, azóta nem mászkálnak ide.:)Mármint a macskák.;-)

vimizo írta...

Máskor homokot kérj a helyi tüzépről ;)

 

Made by Lena