2009. augusztus 28., péntek

Hernyók


Rendkívül lélekemelő volt az elmúlt fél órám. A két hete még gyönyörű muskátlikat kukáztam ki.:(( Ugyanis amíg Sopronban voltunk tele lett hernyóval az összes. De olyan szinten, hogy az hihetetlen!!!! Ráadásul udorodom tőlük, ezért arra nem vállalkozom, hogy naponta leszedjem a kb. 60 új kis hernyót. Meg vannak nagyobbak is. Brrr. Plusz ezek ilyen ínyenc hernyók, mert a virágot eszik illetve a bimbókat rágják ki, a levél már nem is jó nekik.
Három napja elkövettem azt a hibát, hogy a komposztálóba dobtam a hernyós muskátlikat és ott annyira jól érzik magukat a hernyók, hogy ma már 6-7 cm-es és tök vastag példányokkal találkoztam, amikor felnyitottam a tetejét. Ezek a fagyokig ott fognak dorbézolni nekem.:((
A legrosszabb pedig az volt, hogy tegnap a teraszon szerettem volna vacsorázni és amint rájöttem, hogy körülöttem tele van minden hernyókkal, totál elment az étvágyam. Fogyókúrás módszernek nem is rossz.;-) Lehet, hogy zacskózom tizesével a hernyókat és eladom. Rendkívül egyszerűen hatnak, csak minden kajálás előtt tegyük magunk elé a virágainkat. A módszer nagy előnye, hogy nem kell kalóriákat számolni és bármit ehetünk! Ha tudunk.;-)

1 megjegyzés:

Babi néni írta...

Együttérzek veled.

Nekem a molylepkékkel vannak ilyen érzéseim. Pont tegnapelőtt volt tök vicces, ahogy a chemotoxxal (vagy chemotoxszal?) üldöztem egy ilyen dögöt és ha felémrepült, megszaladtam előle. :o)

 

Made by Lena