2010. október 17., vasárnap

Besózva


Jelentem az ajtók besózva!Pontosabban csak kettő, mert a hálóban még Ákos húzza a lóbőrt és mivel tökjófej vagyok, nem rohantam be hozzá felhúzni a redőnyt, amikor a teraszon állva realizáltam, hogy útban van a redőny alja. Pedig nagy volt a kísértés.
Majdnem 1 kg sót felhasználtam. Nem tudom, mennyi kellene, de a teraszajtónál korrekt kis járatot csináltak már a szigetelés helyén, úgyhogy döntöttem rendesen. Most úgy néz ki mintha havas lenne minden ajtónk. Na persze, másra is asszociáltam, úgyhogy lehet, hogy majd magyarázkodhatok, mitől tiszta fehér por a kéglink környéke.:)
Annyira biztosra akarok menni, hogy a bejárati ajtónál belülre is szórtam sót. Viszont némileg túllőttem a célon, mert utána nem sikerült becsuknom az ajtót.:) Be is ugrott rögtön, hogy eddig talán nem volt baj az ajtó aljával, de most tuti hazavágtam.;-) Tehát gyorsan eloszlattam a sódombot, így most 5 centi szélesen az előszobánkban is sóréteg van. Még jó, hogy a srácok már nem kicsik. Meg az is jó, hogy nem félek a vámpíroktól. Ha még fokhagyma is lógna a sózott ajtón, az lenne igazán parádés. :)
Még egyszer köszi Diusb az ötletet, már csak azért is, mert a tegnapi béka az éj leple alatt hadat üzent. Őt magát ugyan nem láttam, de a bejárati ajtó ajtófélfáján (belül, amire rázáródik az ajtó!) kb 170 centi magasan békaszart találtam reggelre. Úgyhogy kifejezetten örülök a sós visszavágásnak, mert nehogymá' lenyomjon egy béka!;-)

6 megjegyzés:

Unknown írta...

Remélem neked is beválik! :)) Nálam azóta nincsenek. A sónak persze már nyoma sincs, de nem kellett újra sóznom. :)) Idén én nyertem. :)) Ellenben tegnap megmarkoltam egy hatalmas pókot! Nálunk most ök is nagyra nőttek. Pfffújj!

Viki írta...

Brrrr...pókok. Azok is laknak nálunk is, de szerencsére még XS méretűek.

bruercsi írta...

Viktória! Nevedben a győzelem!!!!! :)

Viki írta...

:))Jaja, én is mindig ezzel nyugtatom magam!:)

Babi néni írta...

Ez jó! :o) Téli búvóhelyet keresnek azért ilyen hülyék. :o)

Mi kitettünk pár ereszcsövet a garázs mellé, mert lakik valahol egy varangy a kertben. Időnként megfogják a fiúk, aztán elengedjük. Az orgonán pedig laknak levelibékáink, de azok nem szomszédolnak a házba.

Szerencsére ilyen pici idegesítő barna békákat - akik az üvegen is másznak fel az ajtón - csak egy hétvégén láttam, aztán elmentek. De ezt a sós megoldást megjegyzem.

Viki írta...

Na most jól megnyugtattál!:)) Az hiányzik, hogy egész télre beköltözzenek a kéglinkbe.

Ereszcsövünk nekünk is van a kertben kettő is, de ezek elkényeztetett békák lehetenek.:)

Csak úgy továbbálltak Nálatok? Mázlisták!:)

 

Made by Lena