2010. október 30., szombat

Interjúzás:)


Újabb függőségem van kialakulóban.:D Pár hete minden nap az álláshirdetéseket böngészem és átlag heti kettő meghallgatásra járok.:) Múlt héten kérdezte egy fejvadász, hogy mennyire aktív az angol és a német nyelvtudásom és rögtön rávágtam, hogy amióra interjúzom egyre jobb.;-) Nem nevetett rajta, pedig szerintem tök frappáns voltam, plusz igaz is, mert sajnos jelenleg abszolút nem használom egyik nyelvet sem.
Angolul vissza is utasítok minden szóbeli felmérést, de az szerencsére mindig kiderül, hogy értem a nyelvet, mert rendszeresen oldalas e-maileket nyomnak elém, hogy fordítsam le. Utána közlik, hogy ez a nyelvtudás kezdetben elegendő is, mert később úgyis belejön az ember. Szóval a tapasztalatom az, hogy ahol magyar nyelvű a hirdetés és angolt kérnek, ott nem kell parázni, mert nem magas a követelmény.
Németül viszont azóta is jól tolom.:) Pénteken is felvételiztetett egy magyar csaj és magyarral ugye sokkal rosszabb, mert kompenzál és sokkal gyorsabban beszélt, mint annó a német anyanyelvű. Viszont a végén azt mondta ő is, hogy jó!:) Ide amúgy nem is szeretnék menni, csak egy fejvadász keresett meg, mert gondolom alig jelentkezett valaki az angol nyelvű hirdetésére, ahol németül tudó embert keres egy multi klasszikus biorobot szerepre.:) Azért nyelvgyakorlásnak jó volt a jövő heti körömhöz! Ugyanis visszahívtak az álomállás helyről amin pár bejegyzéssel ezelőtt görcsöltem. Jövő héten megyek a második körre!!! Nagyon drukkoljatok, mert nagyon nagyon szeretném ezt a melót, itt rengeteget fejlődhetnék szakmailag és ez ennyi év itthonlét után nagyon fontos!

Egyébként arra is jó volt ez a keresgélés, hogy megbizonyosodjam arról, mi is az, ami igazán tetszene. Úgyhogy nem mindenáron akarok váltani, csak, ha az új hely megfelel minden általam felállított kritériumnak, ami azért nem kevés.:)

2 megjegyzés:

amilgade írta...

Szorítok Neked!!!! Remélem összejön az új munka!!!

Viki írta...

Köszönöm!!!:)

 

Made by Lena