2010. április 24., szombat

Kertem, kertem...


...csodás kertem!:)

Annyira jó, hogy végre szép idő van és igaz, hogy egy pohár coldrex-szel a kezemben, de mégis végre gyönyörködhetek a virágaimban!:)

Pl. ebben a cseppecske virágban! Múlt héten akadtam rá, régebben még soha nem láttam ilyen virágot (pedig mekkora szakértő vagyok!:D) és most ő a totál befutó!


Hát a tulipánjaim ennyire kapták össze magukat... legalább a színük nem okoz csalódást!:)

Az ibolyák is előbújtak. Róluk már el is feledkeztem, hogy tavaly ültettem őket.

Na és a muskátlik. Ezen a téren idén új eljárást vezettem be. Eddig minden évben a már kinyílt, kifeljlett csodaszép muskátlikkal indítottam és pár hét alatt hazavágtam őket. Azaz nem. Tavaly nagyon jól bírták, de nyár közepén az összes tele lett hernyóval és elpusztultak.:( Szerintem a tápoldattal lehet összefüggésben a hernyók megjelenése, mert a korábbi években soha nem találkoztam velük, de a muskátlikat sem doppingoltam semmivel. Idén tesztelem az elméletemet és nem kapnak semmi extrát. Ráadásul kis satnya muskátlikat vettem, úgyhogy nem sok esélyt adtam a szép virágos ablakoknak.;-)

3 megjegyzés:

Babi néni írta...

Az első virágnak nem jut eszembe a neve, de én is nagyon szeretem. Viharvirág, talán?

A muskátli tápoldat és a hernyók között szerintem nem lehet összefüggés, de én sose tápoldatozom, meg anyósom se, és mégis burjánzik a virág. :o)

H. Mária írta...

Nekem bezzeg nincsenek ilyen virágjaim, de viszont vannak paradicsompalánták és paprikapalánták. Ma lettek elültetve, de előtte a Dávid és Dani felásta a kertet (én közben szilvás gombócot készítettem), és párom munka után palántázott. :) Nincs virágom, de viszont eszünk majd saját paradicsomot. :)

Viki írta...

Altair, cseppecske virág a neve. Legalábbis ez volt a táblájára írva.

Mária, a saját paradicsomnál nincs is jobb!:)

 

Made by Lena