2013. március 5., kedd

Vizsga

Az is bámulatos ahogyan vadidegen embereket egy pillanat alatt szuper kis csoporttá tud összekovácsolni az élet. Mondjuk egy vizsga előtti várakozáson. Főleg, ha pótvizsga...ott vannak az igazán jó arcok.;-) Reggel 7 óra előtt már elkezdtük ellepni a termet a 8-kor kezdődő vizsgára és mivel 16-an voltunk egy 120 férőhelyes teremben, ezért ezerrel gyártottuk a stratégiákat, hogyan is üljünk, hogy mindenkinek jó legyen.:) Persze, abszolút meddő próbálkozás volt, elvesztünk a teremben...

Pedig frankó kis feladatsor volt, ezért, ha lett volna időm rendesen tanulni, most örülnék. Próbáltam áttenni a vizsgát már egy héttel ezelőtt, mert a meló és a betegségek miatt totál nem volt időm és energiám tanulni, de persze nincs ilyen, hogy visszaadják a pénzt. Kedvesen mondta az oktatásszervező, hogy semmi baj, ha nem jössz, nem befolyásolja az eddigi vizsgáidat, értsd: nem veszik el az eredményem. Hát még jó! Szóval gondoltam, ha már húszezer így is úgy is ott van, akkor akár szerencsét is próbálhatok. Ha egy kis mákom van, akkor talán összehoztam, de inkább a „nem” reális, sajnos. Annak mondjuk örülök, hogy nem totál égő bukás lesz. Lehet, hogy szólok, hogy csapják az előzőhöz és akkor tuti megvan.:)

Ráadásul arra is figyeltem, amit a konzultáción mondott a tanár, hogy vannak a bosszúból vizsgázók. Akiken látszik, hogy semmit nem tanultak, de minden kérdésre lelkesen próbálnak válaszolni, aláhúznak, beikszelnek mindent (persze nincs szerencséjük), szóval elérnek bazi nagy melóval kb. tíz százalékot, de a tanárnak is rámegy egy csomó ideje a javításra és szerinte ez nem fair dolog. Mondjuk, amikor kiderült, hogy nem tehettem át a vizsgát, akkor én is elgondolkoztam a bosszúból vizsgázás varázsán.:) Viszont élőben már rendes voltam és nem írtam le minden kicsit is kapcsolódó dolgot, ami az eszembe jutott.

(amúgy ez már a szakmai vizsgám, ami 3 írásbeli doga és 3 szóbeliből áll; kettő írásbelim és az azokhoz kapcsolódó szóbeli már sikerült - ráadásul 100%-ot kaptam a szóbeliken:), csak ezzel az adózás rendjével szívok; na de majd legközelebb!)

2 megjegyzés:

Judit írta...

és mi lesz belőled?

Viki írta...

most éppen adótanácsadó:)

 

Made by Lena