2011. szeptember 15., csütörtök

Kontaktlencse


Annyira kretén vagyok, hogy hiába próbálkoztunk egy órán át a szemészeten, nem sikerült egyedül betennem a lencsét és kivenni is csak egyszer. Viszont tiszta véreres vámpírszemeket csináltam magamnak.:) Úgyhogy a végén még megnyertem egy szemcseppezést is és még gélt is kaptam, de már arra is rutinból rápislogtam, ezért az is tök nehezen került be a szemembe.:) 
Szóval egy hét múlva mehetek egy újabb tanulós körre. Ha akkor is ennyire béna leszek, akkor feladom.

6 megjegyzés:

LAndi72 írta...

Szia!
Ne add fel. Én 19 évvel ezelőtt szintén hetekig kínlódtam, 2. alkalommal csak a barátnőm segítségével sikerült betuszkolnom a lencséket a szemembe. Aztán úgy beletanultam, hogy tükör nélkül, 1 másodperc alatt helyükön vannak. Kitartás, megéri a fáradtságom, mert azóta én nem tudnám elképzelni az életemet a kontaktlencséim nélkül.

Viki írta...

Köszi!:) Tükör nélkül, 1 másodperc?! Óóóóó! Tükörrel, 2 percben is kiegyeznék.:)

Babi néni írta...

Megy az tényleg tükör nélkül pikkpakk is, de én inkább a hagyd a fenébe ötleteddel szimpatizálok.

Kérdezz rá, hogy mi történik a szivárványhártyával, ha nem kap elég oxigént. (Belenőnek az erek és meg is vakulhatsz.) Nem szokták ám elmondani, csak annyit, hogy fontos, hogy minél magasabb víztartalmú legyen a lencse, hogy levegőzzön a szivárványhártya. :o(

Nekem belenőttek, pedig mindig a legdrágább lágy lencsém volt... Most szemüveges vagyok és még buliba se merek lencsézni.

Babi néni írta...

16-tól 23-ig voltam kontaktlencsés amúgy. (20 éve kezdtem)

Babi néni írta...

A lényeg lemaradt. :o) Szóval, cornea vascularisatio-nak hívják (és fent tévesen szivárványhártyának írtam, de a szivárványhártya feletti átlátszó réteg, ahol nem lehetnek erek, mert akadályozzák a látást. Engem nagyon megijesztett vele anno a szemorvos, hogy van egy kis érbenövés, aztán Jeti, amikor elmagyarázta, hogy mi az.

Lebeszélni nyilván nem tudlak, és nem is akarlak, de azt mindenképpen javaslom, hogy nagyon-nagyon körültekintően tartsd be a kontaktlencse kezelési utasításokat, ne viseld túl sokáig és válassz olyat, ami rövid ideig szól (2 hetes, 1 hónapos), mert bár drágább, de a hosszabb időszakú lencsék a víztartalmukból is veszítenek a viselés során és a végén már nem olyan oxigénáteresztőek, mint az elején. Ne viseld 12 óránál tovább, és ne aludj el benne, hétvégén pedig szerintem egyáltalán ne viseld, legfeljebb vendégségben, ahol jó ha kerülöd a dohányfüstös, levegőtlen helyeket. :o)

De ezeket úgyis elmondták már, a lényeg, hogy fokozottan tartsd be! :o)

Viki írta...

nem mondták el,amiket leírtál, úgyhigy köszi!:) viszont eddig is bizonytalan voltam, hogy kell-e, most pedig egyre határozottabb vagyok abban, hogy nem. A jobb szemem -0,75-ös a bal, -0,5 (arra nincs is lencse és 0,75-t kapnék arra is.) Szóval tök jól látok simán is, csak a fejfájás miatt szeretnék, de az most felvetődött, hogy lehet, hogy a refluxtól van. Azaz nyomom az édességet és az lehet az oka a fejfájásnak.

 

Made by Lena