2010. március 21., vasárnap

Csak határozottan:)


A "Mi leszel, ha nagy leszel?" témakörben újabb fejezethez értünk Kristófnál. Először ugye varjú akart lenni, majd kukásbácsi, később tűzoltó, majd építész, tegnap pedig polgármester!Hoppá! A jelek szerint a varjús válasznál annó kár volt pánikolnom, mert a gyerek mégis rendelkezik némi ambícióval. Egyébként nem politizálunk, tehát nem innen jött az ötlet, hanem a rádióban hallotta Dávid ezt a szót. Rákérdezett, hogy mit jelent és miután Kristóf is hallotta a választ, amely szerint a polgármester vezeti a városában élő emberek életét, azonnal kijelentette, hogy ő bizony polgármester lesz. A "Miért?"-re pedig határozottan kivágta, hogy "mert szeretek az embereknek parancsolgatni". Hmmm. Legalább őszinte.:) Ezek után azonnal tudni akarta, hogyan lesz valaki polgármester. Felvilágosítottuk, hogy a városban élő emberek választhatják meg 4 évre, de ha elégedettek vele, akkor legközelebb is megválasztják újabb 4 évre. Ekkor határozottan kijelentette az amúgy tök szolid gyerek, hogy márpedig, ha ő polgármester lesz, akkor 4 év után nincs újabb választás, ő örökre az marad. Kicsit nagyobb khmmm...
Kellett nekem pocakosan annyi történelmi regényt olvasnom.:) Ráadásul az ókori Róma volt akkoriban napirenden nálam, azon belül is kitalálhatjátok, hogy kiről olvastam a legtöbbet. Igen Caesarról.:) így utólag örülök, hogy Nerót már korábban letudtam.;-)

2 megjegyzés:

amilgade írta...

Már azt hittem, hogy valami baj van leányzó, mivel 3 hétig nem jelentkeztél!!!!! Tessék kevesebbet dolgozni, és többet magaddal törődni. A családról már nem is beszélek! ;-)

Kristóf tudja, hogy hol lehet a lehető legkevesebbet dolgozni, jó nagy pénzért!! Eszes ez a gyerek!!! :D

Viki írta...

szerencsére nincs baj, csak a hajnali öt órás kelés miatt esténként sokszor be sem kapcsolom a gépet:(

 

Made by Lena