2011. augusztus 28., vasárnap

Sulira készülődünk


Sikeresen bekötöttem 10 db füzetecskét első körben verdás csomagolópapírba, majd miután Kristóf kiválasztotta a megfelelő mintájú füzetcímkét, azt is felragasztottam, ráírtam a tudnivalókat, majd az egész művemet hazavágtam a ragasztós szélű műanyag füzetborítóval.:) Na jó, csak kettőnél rontottam el, egynél pedig a sorrend nem jött össze. Tanító néni megállapíthatja, hogy anyuka nem tud folyamatosan koncentrálni.:) Ugyanis a címke a nyelvtan füzetnél a műanyag borításra került a csomagolópapír helyett. Mondjuk a motiváltságom rendesen közelített a nullához és azt hiszem, pont az elrontott példánynál jutott eszembe, hogy jövőre már Dávidnak is kötögethetem a cuccait. 
Arra azért büszke vagyok, hogy mindenhol sikerült 2. b-t írnom, az 1. b helyett!:))
Az pedig hatalmas örömmel tölt el, hogy a könyvekre csak ragasztós fóliát szabad tenni!

2011. augusztus 26., péntek

Szemüvegben


Ma új "játékot" fedeztem fel:
szereplők: 1 db szemüveg és egy db szemüvegtulajdonos
a játéktér: az egész lakás
a játék időtartama: min 10 perc max. 24 óra szerencsétől függően
a játék neve: kezdetben: "Hol a szemüveg?" ám ahogyan haladunk előre úgy módosulhat szókincsünktől és neveltetésünktől függően. 

2011. augusztus 25., csütörtök

LEGO


Hétfőn megkezdtem a karácsonyi vásárlást.:) Srácokkal beültünk a gép elé, felmentünk a KockaÁruház honlapjára és mindenki megmutogatta, hogy mi tetszik neki. Sűrűn jegyzeteltem és gyakorlatilag egyszerűbb lett volna azt leírni, hogy mit nem szeretnének.:) 
Miután elvonultak a délutáni pihijükre, visszaültem a gép elé a két db név szerinti papírommal, elővettem még egyet és elkezdtem írogatni, hogy melyik gyereknek kinek a nevében, mire, mit rendelek. Egyelőre még itt van az asztalomon ez a kincset érő dokumentum, de félő, hogy karácsonyig még ötször elhagyom és úgy járok, mint tavaly, hogy 2 nappal karácsony előtt sakkoztam, hogy ki kivel van.
Az áruházat egyébként bátran ajánlom, számtalanszor rendeltem már tőlük, mert nagy a kínálatuk, szerintem árban is jók, sokszor vannak akciók, plusz időnként kapok egy 8%-os kupont (most is volt:)) és amúgy is vannak hűségpontok is, illetve ingyen házhoz is hozzák talán 10.000 Ft felett, amit sajnos igazán nem nehéz összehozni.

Ég és Föld



Tegnap este elmentünk a szemüvegemért és azóta is le, vagyok döbbenve, hogy mennyire jó! Mármint pocsékul áll, ez nyilvánvaló (Kristóf szerint doktor nénis lettem; többiek nem nyilatkoztak), de ezerszer jobban látok. Doki bácsi mondta, hogy szerinte közelre is használni fog, de ezen a téren szkeptikus voltam és neki is kifejtettem, hogy tök jól látok közelre. Azért csak hümmögött és megkért, hogy tegyek egy próbát. Tettem. Eszméletlenül jó!:) A színek is sokkal élénkebbek lettek és a kontúrok tök élesek. Monitor bámulásához kifejezetten kell is!

2011. augusztus 24., szerda

Talány:)


A vendég kiscsákó lefeküdt aludni. Most nem tudom, hogy az én fiaim társasága ennyire felemelő vagy még tényleg igényli a szunyát ebéd után. Mondjuk, ha alvás után kér egy csíkos füzetet, hogy másolna kicsit írásra (ez volt nyárra a szorgalmijuk), akkor eldőlt a kérdés.:)

 

Most telefonáltak,


hogy elkészült a szemüvegem. Jesszusom. Már ettől a mondattól egy tízessel idősebbnek érzem magam.:) Egyébként nem véletlenül viselt meg tavaly a 35. szülinapom, éreztem én, hogy onnantól kezdve jön a szívás.:D

Élmény...


...egy 5,5 évessel egy 7,5 és egy 8,5 évessel itthon lenni. Mármint úgy, hogy fiúk! Reggel kilenc óta csatazaj van. Nem úgy általános jellegben használom a hangoskodásukra, hanem tényleg csatákat imitálnak, ergo tele van már köpködve az egész kégli. Ráadásul elég monoton egyfolytában azt hallgatni, hogy "tzúúúúú", "wowdzsúúú", "hájááádzsú","dzsii" és ilyesmik, plusz a halálhörgéseket is egyre profibban imitálják, ahogyan telik a nap. Na mindegy. Mindjárt ebédelünk. Utána alapos fogmosás és folytatódhat a harc.;-)

Egyébként most éppen azon áll a bál, hogy az orkok esznek-e pizzát vagy nem.:) Úgy hallom, sikerült megegyezniük. Az orkok lerombolják a pizzériát. Tény, hogy valósághűbb, de maradhattak volna a pizzaevésnél.

Ha lányaim lennének, akkor most nyugiban rajzolnának, befonnák egymás haját és virágos matricákkal díszítenének füzeteket? Abszolút nem érzem magam lányos anyukának, de néha felmerül bennem, hogy milyen nyugis és csendes(!) is lenne egy lányos család.:)
  

Caesar III



nem egy mai játék, de szerintem fantasztikusan jó hangulata van, ezért pár évente elkap a hév és egy időre függővé válok. Most éppen azért jutott eszembe, mert Steven Saylor: Birodalom című regényét olvasom, ami természetesen lenyűgöző és részletgazdag mint mindig. Elképzelni sem tudom, hogyan lehet ennyire hitelesen írni! Nem nagyon szeretek utazgatni, de Saylor Rómájába akár már holnap elmennék!:) Szóval a könyvnek köszönhetően még jobb a Caesarral játszani, még úgy is, hogy már kétszer rombolta porig a városomat. Nem baj, ma újra próbálkozom, ugyanis a héten szabin vagyok!:)

2011. augusztus 23., kedd

Muffin kínáló


emeletes tál. A kedvencem!:) Már jópár éve beleszerettem, amikor ezt a  Jeremiah Junction képet hímeztem, ami jelenleg a konyhánkat díszíti.


Később a Tilda könyvekben is előszeretettel használták a karácsonyi dekorációs elemek között és egyre jobban szerettem volna ilyet. Míg végül, tavasszal, a Retzben találtam! Nem annyira fotogén, de élőben nagyon jól néz ki minden alkalommal, amikor megpakolom sütikkel.:)


Adótanácsadó


Igaz, hogy a szemüveg sem adja meg a hőn áhított értelmiségi fejet, de legalább mindenkit meglepek, amikor megszólalok.:)) Mármint, ha szakmai beszélgetésről van szó. Most ezt szeretném még tovább fejleszteni. Egyrészt, mert érdekel is a téma, másrészt szükségem is van rá, harmadrészt rengeteg felesleges időm és energiám van.;-) Különben is már négy éve nem vizsgáztam, úgyhogy éppen itt az ideje. Ja, és van még egy nagy előnye, nem mi fizetjük a tanfolyamot, hanem a munkahelyem.:)
A nagy hátránya viszont, hogy szombatonként lesz, egy éven át. Jó, szerencsére nem folyamatosan, mert számvitelből és talán jogból is felmentést kapok, plusz amúgy is vannak szünetek, de azért húzós lesz. Viszont utána 30 éven át dolgozhatok adótanácsadóként is! Hát nem király?;-)  

Fél év szemüvegre...


 ...ítéltek!
Tegnap voltam szemészeten, mert egy ideje nem klappolnak a dolgok és kiderült, hogy gyári hibás a szemem. Nem sikerült szabályos félgömböt összehoznia a jobb szememnél a fateromnak.:) Így csak idő kérdése volt a szemüveg. Ahhoz képest tök jó sokáig kibírtam. Mondjuk jól látok, csak hamar elfárad a szemem. Bár a jól látok is relatív. Majdnem lehidaltam, amikor a szemész elém rakott egy lencsét és totál élesen láttam mindent. Nem is gondoltam, hogy ilyen is lehet.:) 
A lényeg, hogy tegnap rögtön mentünk kontaktlencsét csináltatni, de sajna nem eszik olyan forrón a kását. Fél évig szemüveget kell hordanom, hogy beálljon a dioptria. Elég húzós negyven percet töltöttem szemüvegkeretek próbálgatásával és nagyon siralmasan áll mindegyik. Nagy nehezen kiválasztottam egyet, de abszolút nem dobott fel a dolog. Azt hittem, hogy legalább intellektuálisabb külsőm lesz tőle, ami a munkámban kifejezetten előny lenne...de nem.:) Úgyhogy nagyon várom március elsejét!




2011. augusztus 20., szombat

Megyek!:)


Már nagyon várom! Tavaly is szuper volt, úgyhogy aki tud jöjjön el!:)

2011. augusztus 15., hétfő

Békák


Kb ez a kép fogadott tegnap a homokozónkban. Öt béka csapott hatalmas partyt éppen. Nagy naívan pont a napokban örültem, hogy idén nem tanyáznak a levendulabokraim alatt/mellett békák és arra gondoltam, hogy a macskariasztó igazán jó befektetés volt, mert idén nyáron se szúnyog, se hangya, se béka, se csiga.:)
Hát persze. A valóságban ismét csak evolúciós ugrás történt. A hülye békák rájöttek, hogy ezerszer jobb az aranyárban vett, ám a gyerekek által idén erőteljesen hanyagolt, selymes és puha homokban fetrengeni, mint a naponta bolygatott durva és köves földben.

Az első időszak...


...amióta gyerekeim vannak, hogy vannak napjaink, amikor kettesben vagyunk Ákossal. Sőt! Nem napjaink, hanem heteink vannak. Összesen öt és fél. Szerencsére nem egymás után. Azt nem bírnám. Ezzel már májusban is tisztában voltam, amikor gondosan összeállítottam egy mátrixot, hogy mikor ki vigyáz a gyerekekre. Egy hét itthon valamelyikünkkel, utána egy hét valamelyik nagyiéknál, utána megint itthon és így tovább tíz héten át. A feladat annyival volt nehezebb, hogy májusban, mire észbe kaptam, a sógornőm már leadott egy színes excelt anyóséknak az ő gyerekükre vonatkozóan, anyu pedig egy másikat diktált arról, mikor hova mennek nyaralni, szóval még több faktoros lett a feladat, de bírom a kihívásokat.:) Most éppen anyóséknál vannak és tök jól érzik magukat. Én kevésbé. Ami persze hülyeség, mert örülnöm kellene, hogy kezdenek függetlenedni, de akkor is rossz, hogy végleg lezárult egy korszak...a kisgyermekkor... és minden, ami ezzel járt.

2011. augusztus 14., vasárnap

Sümegi vár


az idei nyaraláson is túl vagyunk már, bár a legnagyobb jóindulattal sem tudom nyaralásnak nevezni azt az állapotot, amikor 2 pulóver van a gyerekeken és még így is vacognak a szélben a Balaton partján. Szegények, ki voltak kicsit akadva, hogy nem tudtak fürdeni, de július utolsó hetében voltunk és egy olyan nap sem volt, amikor meg lehetett volna próbálni. Ezért inkább kirándulgattunk és megszereztük az utolsó 2 pecsétet a veszprémi vártúra játékban.:)  


Voltunk a Sümegi várban



és a somlói környékén is, de oda nem jutottunk fel az időjárás miatt.


Úgyhogy ezek a képek a sümegi várról készültek.


Lehetett volna jobbakat is készíteni, de éppen az átadás előtti utolsó fázisban voltak, ezért szinte mindenhol zajlott még az építkezés.


Paintball Muffin


Rendkívül kreatívnak éreztem magam, amikor a muffinok tetejére, még sütés előtt M & M's drazsékat pakoltam. Gondosan kiválogattam a színeket -mindegyikre 5 különbözőt- és közben már láttam a lelki szemeimmel, hogy mennyire jól fognak kinézni. Persze, közben tudtam, hogy az ihletet, abból a jó kis újpesti cukrászdából szereztem, ahol annak ellenére, hogy középkategóriásak a sütik, eszméletlenül jól néznek ki! Ott is volt M & M's-es süti, de nem muffin. Most már azt is tudom, hogy miért!;-) Nagy csata folyt a sütőben az tuti!:)


J.R. Ward


Ő pl az egyik oka annak, hogy így eltűntem. Ez a Fekete Tőr Testvériség sorozata elképesztően jó! Letoltam már az összes részét és tűkön ülve várom a szeptembert, mert elvileg akkor jelenik meg a következő! Köszi, Amilgade, hogy annó írtál róla, mert miattad mertem megvenni az első részt!:) Utána pedig őrült tempóban a maradék hetet vagy nyolcat...nem írok egyenként a könyvekről, a lényeg, hogy ez is egy vámpíros sorozat, de messze igényesebb a többinél. Itt normális, jól kidolgozott történetek vannak plusz természetesen romantika és erotika, hiszen a rengeteg magas, kigyúrt harcos csatája önmagában nem kötné le a könyv szerintem megcélzott, 20-45 éves korig terjedő női célcsoportját.:)

Beakadt...


...az egyik kedvenc fülbevalóm a klaviatúrámba. Stiftes és a stift lóg a külvilág felé, a kisvirág közepén egy fehér kővel pedig nézi belülről a billenytűzetet. Már legalább 3 hónapja. Ma viszont, hogy kb. 2 hónap után újra gép elé ültem, elgondolkoztam azon, hogy mégis csak tennem kellene valamit ebben az ügyben is. Fél órája húzgálom a billentyűk között, de nem lehet kivenni, pedig károkozás nélkül befért valahol, ezért elvileg ki is kellene tudnom húzni. Reménytelen. Most azon gondolkozom, melyik billentyűt használom a legkevesebbet. Bizony, ott lesz a kijárat.;-)
 

Made by Lena