2010. június 29., kedd

Celofánba csomagolva



Ajándékkiegészítőnek tök jó!:) Olyan kis vidám!



Rosamunde Pilcher: Kagylókeresők


Nagyon szép történet volt, de végtelenül szomorú. Meg is lett az eredménye, mert éjszaka háromszor ébredtem arra, hogy sírok álmomban. Ugyan nem emlékeztem az álmokra, de a könyvbeli jelenetekhez voltak hasonlók. Valószínűleg nem közvetlenül elalvás előtt kellett volna órákon át olvasnom.:)

2010. június 28., hétfő

Filcnyalóka

Eredetileg az új Tilda könyv miatt látogattam szorgalmasan az Aréna kiadó honlapját, de a könyvhétre ezzel a könyvecskével rukkoltak elő! Azonnal megrendeltem!:)


Tegnap pedig végre volt időm ezekre a nyalókákra! Még narancssárgából is készítek illetve ha sikerül celofánt szereznem, akkor még tovább lehet bolondítani. Addig is a ceruzatartómat díszítik. Persze, srácok is rögtön rendeltek párat!:)


Az új Tilda könyvre visszatérve, nagy csalódás volt, ezért át sem vettem. Tény, hogy magyarul most jelenik meg először, de ez egy régi könyv.

2010. június 26., szombat

Cath Kidston

Nagy bánatom, hogy nálunk nincs üzlete! Viszont! Londonban van! És mivel Hugi is ott időzik már jó ideje, ezért felajánlotta, hogy megveszi álmaim táskáját és amikor múlt héten találkozott anyuékkal át is adta nekik, így megérkezett a várva várt rózsás táskám.:)

A képet a honlapjukról szedtem le, mert ebben a ramaty időben nem kezdtem el szenvedni a fényképezéssel.

Aki szeretne egy újabb függőséget magának, annak itt van az elérhetőségük!:)

http://www.cathkidston.co.uk/

Ugyanaz más szemmel


Ismét Toszkána, csak most ahogyan Apukám látta!

Az első képei (hmmm...kb az első 300;-)) klasszikusan unalmas túristaképek voltak, azaz messziről vmilyen híres épület, nagy tömeggel, plusz minden harmadikon a mutter pózol valami nevezetesség előtt. Ezeket nem is mutatom.:)

Aztán ragadt rá valami Hugi stílusából,

így végül tök jó képeket hozott össze ő is.

Sőt határozottan fejlődőképes volt,

mert egyre jobb részleteket vett észre

és lencsevégre!:)

Ez pl. határozottan az egyik kedvencem!

Ez pedig a másik!

2010. június 25., péntek

Toszkána


Sajnos nem én jártam itt, hanem a szüleim és a tesóm, de megengedték, hogy megmutassam azokat a képeket, amelyek a legjobban tetszettek nekem.:)


Első körben Hugi képeit mutatom.

Túl sok mondanivalóm nincs a képekhez,


max. annyi, hogy Toszkánát felírtam, a "Hova megyünk nyaralni, ha már nagyok lesznek a gyerekek" listámra.;-)


Rita képeiben egyébként azt szeretem,

hogy pont azokra a részletekre megy rá,

amiket általában én is keresni szoktam.


Mint pl. ez is tök jó, de ilyet nem tudok.:)

Végül, de nem utolsó sorban Converse fun-ok figyelem!:)

Ha filmet...


... forgatnának az életünkről, akkor a kezdő jelenetsor után (ami ugyebár fehér ruha, torta és IGEN) amikor kiírják, hogy:

"10 évvel később"

pont a tegnapi napra ugrottunk volna!:)

Nurofen...


...jelenleg a legjobb barátom! Ugyanis tegnap délután felhívtak az oviból, hogy Dávid belázasodott és nagyon fájlalja a torkát. Elmentünk ma dokihoz és nagyon gennyes a torka. Ráadásul borzasztóan fájhat is, mert most is sírva ébredt a délutáni alvásból és alig lehetett megnyugtatni. Persze, a pocakját is fájlalta, amit nem csodálok, hiszen a torka miatt nem akar enni, csak inni. Szóval kapott Nurofent és 20 perc múlva újra mosolygós, huncut kisfiam lett, aki még pár falat kekszet is letolt.:)
Kedden kell visszamennünk, addig antibiotikum és pihenés.

2010. június 20., vasárnap

Rosamunde Pilcher: Nyáridő


Igen, ismét.:) Mivel az előző bejegyzésben ismertetett krimit még a hét elején letudtam, ezért jöhetett újra Pilcher. Azt hiszem kezdek függő lenni, ugyanis 3 történelmi regényt, 2 vámpíros könyvet és egy laza kis regényt előzött be ez a könyv.

Jó, hogy nem ezt olvastam elsőre, mert annyira nem fogott meg, mint az "Ikrek jegyében", de ennek is van egy olyan jellegzetes, varázslatos hangulata, ami miatt tegnap ismét kikölcsönöztem kettő könyvét a könyvtárból. Az egyik a Kagylókeresők!:)

Csak előbb befejezem Stephenie Meyertől a Hajnalhasadást, mert tegnap este ezt kezdtem el.

Dennis Lehane: Megszentelt életek


Pilcher után gyorsan szükségét éretem egy kriminek.:) Ám semmiképpen sem túl véresnek vagy horrorisztikusnak. Meg kell mondjam, jól választottam. Igazi nyaralós, könnyed kis krimi. A szokásos magánnyomozó páros életveszélyes helyzetek sorozata után mégis megtalálja a bűnöst, sőt el is kapja, sőt a végén még némi romantikára is futja az erejükből.

Szeptembertől...


...lesz egy 1.b-és fiam!:))) Még szoknom kell a gondolatot.

Persze, nem abba az osztályba vették fel, amelyikben a neki szimpatikusabb tanító néni lesz, de ezt előre sejtettem, hiszen nem vagyunk őslakosok, nem volt hátszelünk, ezért ahhoz a tanító nénihez kerültünk, akihez alig akart menni pár gyerek.

Ettől függetlenül mégsem vagyok elkeseredve több okból sem:
  • Kristóf legjobb barátja is ebbe az osztályba fog járni, akinek van egy bátyja, akit szintén ez a tanár tanított és ők elégedettek voltak. Mivel szimpatikusak, ezért inkább adok az ő véleményükre, mint a szóbeszédekre. Ráadásul ők is azt szeretnék, ha a fiúk Kristóf mellé ülne, így a padtárs már megvan.:)
  • a módszer, amivel ez a tanító néni tanít szimpatikusabb, mint a másik
  • végül, de nem utolsó sorban a másik tanító néni nagyon nyomja az énekkart, mivel Kristófnak semmi hangja (nem volt kitől örökölnie:)), ezért ott eleve hátrányos helyzetben lenne
  • ja, és hát annó a szülőin nekem ez a tanító néni nyerte el jobban a tetszésemet, csak utána rengeteg rosszat hallottam róla...bár mostanában a másikról is
Szóval úgy döntöttem nem parázom és úgyis úgy lesz, ahogyan lennie kell.:) Arról nem is beszélve, hogy Ákos is b-és volt, én is és ezt pozitív előjelnek tekintem!;-)


Kalózok


hol lovagmánia üti fel nálunk a fejét, hol kalóz. Az viszont biztos, hogy mindkét témakör tuti befutó, ezért amikor a napokban megláttam ezeket a dekorációs matricákat, nem tudtam otthagyni őket. Már csak azért sem, mert nem tapéta van a fiúknál, hanem sima festett fal, nagy üres felületekkel és a keresztszemes képek illetve a suba nem igazán készül olyan tempóban, hogy ne férne bele pár év matrica.:)

Ilyen lett Dávid ágya felett:

Ez pedig Kristóf falrésze:


Egyébként volt királylányos is és még mindig kacérkodom a gondolattal, hogy a dolgozóban a rám eső részen királylányoskodni fogok.:)

Száradás után...


... a fürdőszobában tündölök az idei levendula csokrom! Kicsit pofásabb a tavalyinál!:)

2010. június 13., vasárnap

Rosamunde Pilcher: Az ikrek jegyében


A könyvnek köszönhetően olyan, mintha egy mini nyaraláson vettem volna részt tegnap este óta!:)
Biztos közrejátszott az is, hogy a nagy részét ma olvastam a kertben, pléden, hasonfekve miközben mindhárom pasim húzta a lóbőrt 3 órán át!:)
Egyetlen negatívuma, hogy túl romantikus hangulatba kerül tőle az ember lánya. Aztán nosztalgiázna összevissza, de férfiember ebben nem párja!:D
Ettől függetlenül a többi könyvét is tuti, hogy elolvasom!

Nyári táskám


Nem sk, de szerelem volt első látásra! Annyira jó hangulata van! A tengerpartot juttatja eszembe.
Holnap esik át a beavatáson! Mint én is!:) Ugyanis végre visszakerülök a számviteli osztályra és újra könyvelőként fogok dolgozni!!!! Igaz szeptember elsejéig még csak 4 órában, a másik négyben pedig az utódomat kell betanítani, de már ennek is nagyon örülök!


A Hello Kitty naptárt szintén a hétvégén kaptam meg. Hatalmas akcióban rendeltem a bookline-ról. Igaz a második oldalán az adatim feltűntetése után be lehet írni az iskolai szünetek időpontját.:) Bár ez semmit nem jelent, hiszen az is lehet, hogy tanároknak készült.;-)

Levendula-biziosztás


A négy levendula"bokromból" egy dicséretes ötöst kapott, egy ötöst és egy négyest...az utolsó sajnos megbukott, igaz önhibáján kívül ugyanis a múltkori szeles-viharos időjárás áldozata lett.


Összességében nagyon elégedett vagyok, mert a tavalyi egy csokorhoz képest, most hatot sikerült szednem. Ráadásul előző évben háromszor virágzott újra és mindig egyre több lett. Ennek tükrében szeptemberre levendula-nagyhatalom leszek!:)

 

Made by Lena